Zainspiruj się kulinarnymi pomysłami królewskiego kucharza, Paula Tremo. Przyrządź według jego przepisów pyszną potrawę z dzikiej rośliny jadalnej - karagany syberyjskiej.
Nadworny kucharz Stanisława Augusta gotował nie tylko wykwintne potrawy na królewski stół. Przedmiotem jego zainteresowania były także sposoby na zażegnanie głodu dzięki wykorzystaniu dzikich roślin jadanych. Na warsztatach poznamy kulinarne koncepcje Paula Tremo i dary natury, z których korzystał, w szczególności karaganę syberyjską. Odkryjemy sekrety tego niepozornego krzewu i wspólnie przygotujemy potrawę z użyciem tej rośliny.
Łukasz Karabowicz - przyrodą interesuje się od 12. roku życia, kiedy otrzymał swoją pierwszą kamerę. W trakcie studiów na SGGW w Warszawie zrozumiał, że jego głównym zainteresowaniem jest botanika. Jest absolwentem leśnictwa oraz studiów podyplomowych z dziedziny turystyki i edukacji leśnej. Obecnie jest edukatorem w Centrum Edukacji Przyrodniczo-Leśnej.