Na warsztatach kulinarnych spróbujemy uwspółcześnić niektóre z przepisów Paula Tremo, nadwornego kucharz króla Stanisława Augusta. Wspólnie wykonamy potrawę z rzepy, zupę migdałową oraz ser z jabłek.
Królewski kucharz pozostawił po sobie wiele ciekawych przepisów kulinarnych. Znajdziemy wśród nich propozycje wykonania nie tylko dań wykwintnych, lecz także prostych, mogących znaleźć się na stole zwykłych ludzi.
Podczas tegorocznego cyklu "Z notatnika Paula Tremo" spróbujemy uwspółcześnić niektóre z przepisów nadwornego kucharza. Wspólnie wykonamy proponowane przez niego dania, starając się, by były jak najbliższe osiemnastowiecznemu oryginałowi.
Tematy warsztatów:
15 marca - "Rzepa rumiana"
13 kwietnia - "Zupa migdałowa na sześć osób"
17 maja - "Sposób robienia pościły, czyli sera z jabłek"
Zapewniamy wszystkie potrzebne sprzęty i artykuły spożywcze.