Wegetarianin vs. sarmata. Nowatorska sałata włoska
Warsztaty kulinarne dla młodzież (+16 lat) i dorosłych z cyklu "Królewska kuchnia Paula Tremo" - zajęcia przyjazne sensorycznie dla osób w spektrum autyzmu
Termin: 2 lipca 2020 r. godz. 17.30-18.30 (czwartek)
Wymagania techniczne: komputer z dostępem do Internetu, z kamerą internetową i mikrofonem
Wstęp: bezpłatny, link do warsztatów wysłany zostanie nie później niż dwie godziny przed rozpoczęciem wydarzenia na adres, z którego dokonana została rezerwacja
Formularz zgłoszeniowy: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSey4pXrPoavZk8vCDHz5qkUdcKfrLIw77WeGXq0ntou2Xh4kw/viewform
Materiały do przygotowania we własnym zakresie: deska do krojenia, dwa noże (większy i mniejszy), duża miska, 6 miseczek / talerzyków, podstawowe sztućce, ściereczka
Składniki niezbędne do przygotowania potrawy: sałata (odmiana dowolna, według własnych preferencji), oliwki czarne lub/i zielone, kapary, 2 selery (ugotowane, nieobrane)*, 2-4 buraki (upieczone, ewentualnie ugotowane, nieobrane) lub ćwikła*, cytryna, pieprz, sól
Opcjonalnie składniki zalecane w przepisie przez Paula Tremo: 2-3 jajka (ugotowane na twardo, nieobrane)*, sardele (anchois) - niewielkie rybki w zalewie octowej lub oleju, cebule (odmiana drobna, ugotowane lub gotowe marynowane)*
Ważna informacja: składniki oznaczone gwiazdką wymagają uprzedniego ugotowania lub skorzystania z półproduktu, wskazówki dotyczące przygotowania innych wybranych składników uczestnicy otrzymają odpowiednio wcześniej. Dla osób mieszkających w Warszawie istnieje możliwość dostarczenia produktów do domu, prosimy o zaznaczenie takiej opcji w formularzu zgłoszeniowym
Dodatkowe informacje: Aleksandra Sztajerwald (Fundacja Kultury Bez Barier) aleksandra@kulturabezbarier.org