Smaki końca lata. Komputy, kasztany i ser z jabłek
Warsztaty kulinarne dla młodzież (+16 lat) i dorosłych z cyklu "Królewska kuchnia Paula Tremo" - zajęcia przystosowane dla osób słabowidzących i niewidomych, prowadzone z wykorzystaniem audiodeskrypcji na żywo
Terminy: 3 września 2020 r. godz. 17.30-19.00 (czwartek), 5 września 2020 r., godz. 11.00-12.30 (sobota)
Wstęp: bezpłatny, link do warsztatów wysłany zostanie nie później niż dwie godziny przed rozpoczęciem wydarzenia na adres, z którego dokonana została rezerwacja
Formularz zgłoszeniowy: pod poniższym linkiem
Wymagania techniczne: komputer z dostępem do Internetu, z kamerą internetową i mikrofonem
Materiały do przygotowania we własnym zakresie: deska do krojenia, dwa noże (większy i mniejszy), durszlak, duża miska, garnek, rondel, kilka miseczek / talerzyków, podstawowe sztućce, ściereczka
Składniki niezbędne do przygotowania potrawy: kasztany jadalne*(minimum 100 g), jarmuż, masło (zamiennik: olej roślinny), mąka (dowolna, rekomendowana pszenna lub gryczana niepalona), cukier, woda
Opcjonalnie składniki: cytryna, gałka muszkatołowa, wywar z rosołu lub warzyw*
Ważna informacja: składniki oznaczone gwiazdką wymagają uprzedniego ugotowania lub skorzystania z półproduktu, wskazówki dotyczące przygotowania innych wybranych składników uczestnicy warsztatów otrzymają odpowiednio wcześniej - dla osób mieszkających w Warszawie istnieje możliwość dostarczenia produktów do domu, prosimy o zaznaczenie takiej opcji w formularzu zgłoszeniowym
Dodatkowe informacje: Aleksandra Sztajerwald (Fundacja Kultury Bez Barier) aleksandra@kulturabezbarier.org